16 Haziran 2008 Pazartesi

Muhammara PDÇSE#25






Herkese Merhaba!
Tarifi Hülya arkadaşıma gönderiyor kendisine başarılar diliyorum..
Bu aralar aslında bloguma patlıcan kebabı tarifini koyacaktım. Geçtiğimiz hafta annemle babamın Malatya’ya gitmesi ile sefilleri oynayan kardeşimle ben ablama devet edildik. Menüde ise tabiki patılcan kebabı vardı. Tabi Antep gelini olunca insan…Tarifi neden veremeyeceğimi açıklayayım. Çektiğim o güzelim resmi bulamıyorum .Bilgisayara attım ama nereye..Neyse onu buluncaya ya da yeni bir “patlıcan kebabı yaptık buyrun gelin” cümlesiyle muhattap olana kadar başka tariflerle idare edelim..Bu arada patlıcan kebabı muhteşemdi..Ellerine sağlık ablacım…

Malzemeler:

• 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz (minik minik doğranmış da olabilir)
• 5 çorba kaşiği domates salçası
• 2 çorba kaşığı biber salçası ( salçalar ev yapımı olsun)
• 2 diş ezilmiş sarımsak
• tuz, karabiber,kimyon

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri-ceviz hariç-bir kaba koyup karıştırın. En son cevizi ilave edip karıştırıp kapaklı bir kaba koyun.Buzdolabında tazeliğini epey müddet koruyacaktır.Poğaçaların ve ve birkaç parçaya bölünmüş tost ekmeklerinin üzerine sürerek ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

4 yorum:

Hansa dedi ki...

safiyecim bu süper bi lezzet olmuştur heralde.benim yerimede kızarmış ekmeğe bol bol sürüp tulum peyniri eşliğinde yeseydin bayılırımdaaa...bi an öncede patlıcan kebabını bul...

Safiye dedi ki...

Patlıcan kebabını bulamam lazııımmmm......

antepası dedi ki...

Muammarada çok güzel bir lezzettir.Eline sağlık.Çok güzel olmuş.

HÜLYA dedi ki...

muhammara tarifin yayında canım.. Ellerine sağlık. Etkinlik ayın 22 sine kadar sürüyor bu süre zarfında istediğin kadar tarif gönderebilirsin. Sevgilerimi ve teşekkürlerimi bırakıyorum.Kabul buyur olurmu. Sevgiyle kal.

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin.
Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html