22 Eylül 2009 Salı

Bayram Kahvaltısı

3.Gün Bayram Kahvaltı Soframız

Un Helvası


Erzurum Ketesi (Hamuru ve açılışı çörek gibi. Ama içine kavrulmuş un+yağ+ceviz konuyor. Bohça gibi katlanıyor.)

Selamlar herkese!

Birlikte olmaktan mutluluk duyduğumuz huzurlu bir bayramı da geride bıraktık. Bayram namazını beyler Fatih Camii’nde kılmaya karar verdiler. Betül ablam, ben ve karşıda oturan teyzem biz de beylere takıldık. Bayram namazı kılalım dedik. Gerçi bizim namazımız katakulliye gelse de Allah kabul etsin dedik. Daha sonra Kemal ağabeyimle biz Yavuz Sultan Selim’in türbesini ziyaret ettik. Sonrasında bayram yemeği için annemlerin evinin yolunu tuttuk. Bizim evde bayram sabahları kahvaltı yapmak tercih edilirdi. Ama bu sefer daha geleneksel olsun diye şöyle tam takım bir bayram yemeği ayarlamışlar. Ayarlamışlar diyorum çünkü sofrada herkesten bir şeyler vardı. Hale ablam etli kuru fasulye, Sümeyra ablam ev baklavası ve sebzeli pilav, teyzem z.yağlı biber dolması annem ise etli yaprak sarma ( babamla beraber sarmışlar) su böreği, baklava, ayran çorbası yapmıştı.. Mmm başka ne vardı …Umarım unuttuğum yoktur.

Sofraların başında buluştuk yedik içtik. Hoş sohbetler ettik. Babacığımın herkesin bayram hakkında fikrini aldığı ortam da çok hoştu. 7’den 70’e herkesin fikri alındı. Herkes aynı dikkatle dinlendi. Lise 1’e geçen yeğenim Naile’nin temennisi çok güzeldi. Bizim fıstık Naile der ki : Ramazan bitti ama güzel sofralar davetler bitmesin. Yine herkes birbirini iftar gibi yemeğe davet etsin. Bize gelinsin biz gidelim. Tabi o kadar güzel masa hazırlıyor ki. Ben de olsam öyle derdim.

Bayramın 3. günü yani bugün ise yine cümbür cemaat birlikteydik. Bu sefer Hale ablamdaydık. Aralık ayında ailelerine minik bir beyin katılacağını hesap ederek süper performans gösteren ablama teşekkürlerimi sunuyorum. Masayı az evvel adı geçen yeğenim Naile hazırlamış. Valla her şey o kadar güzeldi ki. Fazla söze hacet yok. Resimlerle veda ediyorum..

2 yorum:

Hansa dedi ki...

anaaaaaa....
ben daha hale ablamın böyle sofrasına oturmadım ha.her sofrasını koyduğunda yazıyorum ama ne hale ablamda ne sende tık yok...
şimdi derki bennde tam bu bayram çağırcaktım hastaydın gelemedin..
öööyle olsun :(:(:(

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Erzurum ketesi cok istah acici :) Ellerinize saglik! Hollandadan Sevgiler.