Hale ablam'dan bir ziyafetle daha karşınızdayım.Kıymalı pide.Tamamen spontane gelişmiş ama kırk yıllık pidecilere taş çıkartan lezzetiyle sofrada baş tacı olan,kalori olarak yiyen lezet olarak yemeyenin pişman olduğu,sıcacık bir dilimi buz gibi ayranla nefis giden bu kıymalı pideyi tavsiye ederim.Eğer hamur mayalamak elinizin alıştığı bir şeyse pideyi yapmanız hiç vaktinizi almayacak.
Malzemeler:
- Hamuru için,
- 5 su bardağı un
- iki bardak ılık süt,
- bir bardak ılık su,
- Bir bardak sıvıyağ,
- bir paket yaşmaya ya da iki paket instant kuru maya,
- bir tatlı kaşığı tuz,
- Kıymalı harç için:
- 250 gr. kıyma,
- iki kuru soğan,
- iki kaşık sıvıyağ,
- tuz ve arzu ettiğiniz baharatlar,
- Üzeri için iki yumurta.
Yapılışı:
- Hamur mayalama kabına unu eleyip ortasını açın.diğer malzemeyi ekleyip yoğurun ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.Hamur mayalanırken iki kaşık sıvıyağda önce küp doğranmış soğanı kavurup sonra kıymayı ekleyip iyice kavuralım.Kıymamız pişince tuzunu baharatını ayarlayıp ateşten alalım.
- Mayalanan hamuru fırın tepsimizin büyüklüğünde 1 cm kalınlığında açalım.içine harcımızı yayıp iki kenarını resimdeki gibi üstüne katlayalım.üzerine kırdığımız yumurtayı çok çırpmadan üstüne yayalım.200 derecede pişirip servis yapalım.
- Afiyet olsun.