15 Şubat 2009 Pazar

EV USULÜ KIYMALI PİDE



Hale ablam'dan bir ziyafetle daha karşınızdayım.Kıymalı pide.Tamamen spontane gelişmiş ama kırk yıllık pidecilere taş çıkartan lezzetiyle sofrada baş tacı olan,kalori olarak yiyen lezet olarak yemeyenin pişman olduğu,sıcacık bir dilimi buz gibi ayranla nefis giden bu kıymalı pideyi tavsiye ederim.Eğer hamur mayalamak elinizin alıştığı bir şeyse pideyi yapmanız hiç vaktinizi almayacak.
Malzemeler:
  • Hamuru için,
  • 5 su bardağı un
  • iki bardak ılık süt,
  • bir bardak ılık su,
  • Bir bardak sıvıyağ,
  • bir paket yaşmaya ya da iki paket instant kuru maya,
  • bir tatlı kaşığı tuz,
  • Kıymalı harç için:
  • 250 gr. kıyma,
  • iki kuru soğan,
  • iki kaşık sıvıyağ,
  • tuz ve arzu ettiğiniz baharatlar,
  • Üzeri için iki yumurta.

Yapılışı:

  • Hamur mayalama kabına unu eleyip ortasını açın.diğer malzemeyi ekleyip yoğurun ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.Hamur mayalanırken iki kaşık sıvıyağda önce küp doğranmış soğanı kavurup sonra kıymayı ekleyip iyice kavuralım.Kıymamız pişince tuzunu baharatını ayarlayıp ateşten alalım.
  • Mayalanan hamuru fırın tepsimizin büyüklüğünde 1 cm kalınlığında açalım.içine harcımızı yayıp iki kenarını resimdeki gibi üstüne katlayalım.üzerine kırdığımız yumurtayı çok çırpmadan üstüne yayalım.200 derecede pişirip servis yapalım.
  • Afiyet olsun.

























9 yorum:

Hansa dedi ki...

safişim hakkaten bu pide nefis olmuş ...
sağolsun ablan... :):):)
yada tüm destekleriyle ablaların hihi....

Seval Türk dedi ki...

Safiye hanım,yarın misafirim var değişik ne yapsam diye blog geziyordum.
manşetten geldim.elinne sağlık ablanızın.denemek istiyorum inşallah sonuçtan memnun kalırım.
iyi günler.

Safiye dedi ki...

Seval Hanım, inşallah güzel olur tek puf noktası degil ama en önemli noktalarından biri kıymayı kavurmak ve üzerine yumurta sürmek :)
Hansacım anladın sen onu öpüldün thansk... :)

HÜLYA dedi ki...

BAYILIRIM KIYMALIYA YAPANLARIN ELELRİNE SAĞLIK ... MİSLER GİBİ GÖRÜNÜYOR..

sevincceden dedi ki...

Etkinliğime buyurun...
37. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://birdemliksohbet.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
http://selmahlc.blogcu.com/

tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
23 SUBAT 2009 - 09 MART 2009 TARİHLERİ ARASINDA
http://sevincceden.blogcu.com/ YANİ BEN YAPACAĞIM.

SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE " PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 37.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.
C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM.
ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN.
EMİNİM BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMINIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Düğme Bay'la BinbirçeşniHayat dedi ki...

mmmmmmm iştah acıcı oldugu kesın:)
ellerıne saglık..
sevgıler..

nino dedi ki...

ayyy super bisi olmaliiiii yaninada benim salata :) pek uymadi ama olsun ben ikisinide goturebilirim :D

TAZE NANE dedi ki...

Ellerine sağlık.
Çok güzel görünüyor.
İyi hafta sonları.
Sevgiler.

sadiye dedi ki...

selamlar
pidenin görüşü çok güzel çok etkilendim denemekle birşey kaybetmem. tarifini aldım ve mutlaka deneyeceğim benimde favori bir pide tarifim olsundeğilmi belkide bu tarif o tarifdir. paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık sevgiler