17 Nisan 2009 Cuma

Kayısı Tatlısı

15 günde bir gerçekleştirdiğimiz, gelenekselleşen ve dolu dolu geçen aile toplantımızı son zamanlarda yemekle açıyoruz. Genellikle ortaklaşa yapılan ve beraberce yenen yemekler adeta ailevi bağlarımızı perçinleyen nitelikte oluyor. Fakat toplantılarımıza hepimize hepimizden yakın, şirin mi şirin aslında kan bağımızın olmadığı bir aile de katılıyor. İki tatlı kız ve bir yakışıklı evlat sahibi anne babaya; iyi ki varsınız, iyi ki de bizim yanımızdasınız diyoruz. Bu tatlıyı da güzel evlatların annesi aile dostumuz Berrin abla yapmış, diğer yaptıklarıyla birlikte. Kayısı tatlısı inanılmaz lezzetli bi o kadar da hafif.. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim..
Not: Geçtiğimiz hafta annemle babam umreye gittiler.. Onlardan bol bol dua istedik. Sizler de bizlere dua ediniz lütfen, bize de nasip etsin Allah..
Tarif ölçü ile değil ama hayatında en az bir kere mutfağa girmiş biri mutlaka yapabilir…
Ben kısaca anlatıyorum….

Kayısı Tatlısı

Bir miktar kayısı kurusu (gün kurusu da olur)
Tere yağ
Şeker
Ceviz
Hazırlanışı
(Yarım kg için )
Kayısıları yıkayıp ortadan ikiye bölün. Teflon bir tencereye alın. İki yemek kaşığı tereyağını ilave edin. Hafif kavurduktan sonra üzerinde yarım çay bardağı toz şeker gezdirin. Servis yapacağınız tabağa alıp bol ceviz dökün. Eğer hemen servis yapmayacaksanız servisten biraz önce fırında hafif ısıtmanızı öneririm..
Afiyet Olsun….

1 yorum:

sevgi dedi ki...

Kayısı ve ceviz bir araya gelince eminim çok lezzetli olmuştur.Ellerinize sağlık