8 Haziran 2009 Pazartesi

Yoğurt Tatlısı

Okulların son haftasındayız. Karne notları, e-okul kitap girişleri, bilumum resmi işler, sınıf düzenlemeleri çok şükür bitti sayılır. Geriye tatil planlamasını yapıp baskıya vermek kaldı.

Mayısın 28 inde gerçekleştirdiğimiz sınıf gecemiz dillere destan olmuş. Kolbastı, koro, jimnastik, çeşitli skeçler ve halk oyunları danslarımız velilerimizin gözünü doldurmuş. Hocam diyorlar anasınıfı yıllarında da çok programlarını izliyorduk bizimkinin ama bu yılki diğer yıllardan çok farklıydı. Bu yılı farklı kılan ise yapılan gösterilerin, çocuklarımızın kişisel özelliklerine uygun ve ders verir niteliğinde olmasıydı diyor ve ekliyorlardı, önceki yıllarda bir nevi taklit, bu yıl ise roller özümsenerek çıkılmıştı sahneye. Bu güzel iltifatları duymak, memnuniyetini dile getirme erdeminde bulunanlarla beraber olmak beni de ziyadesiyle memnun etti. Bu hafta Perşembe günü sınıf pikniğimiz var. Bir öğrencimin yazlık evine gideceğiz. Çok eğlenceli oluyor öğrenci piknikleri. Onlarla çocukça oynamak mutlu ediyor beni. En iyi tarafı da birçoğunun annesinin gelmesi ve çocuklarına sahip çıkması :) İnşallah kazasız, belasız ve sorunsuz gidip geliriz.

Sizlerle dün anneme yaptığım güzel olduğunu görünce üst komşumuz Bahar Teyze ye de yaptığım yoğurt tatlısını paylaşacağım. Resim ekleyemiyorum çünkü çekmedim. Oysaki iki borcam yapmıştım. Ama çok güzel oldu. Tavsiye ederim. Özellikle şerbetli tatlı seven beylerin damak tadına hitap ettiğini düşünüyorum.

Yoğurt Tatlısı

3 yumurta
7 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
8, 9 yemek kaşığı un


Şerbeti için
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Soğuk ekleneceği için ara sıra karıştırılarak şekerin ermesini sağlayın..

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yoğurdu ekleyin. Eğer yoğurdunuz sıvı ise 5 kaşık filan koyabilirsiniz. Unu her zamanki gibi azar azar ekleyin. Unun üzerine kabartma tozunu ekleyin. Karıştırıp yağlanmış borcama dökün. 150 derecede pişirin. Fırından kırmış bir şekilde çıkarınca 1 dk bekleyin ve soğuk şerbeti yavaş yavaş üzerine gezdirin. Soğuk servis yaparsanız şerbetini daha iyi çekmiş olur.

Not: Bu tarif Betül ablama aittir. Ben başka bir gün Hansa’nın tarifini deneyip onu da size sunacağım.
Yeni yazı tarif ve etkinlikle gelmek dileği ile…Şimdilik sağlıcakla kalın.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

güzel bir tatil diliyorum sana.tatlı içide ellerine saglık.

Safiye dedi ki...

teşekkür ederim eylem hepimize hayırlı, sağlıkla geçen bir tatil diliyorum ben de...

lalelimutfaklar dedi ki...

ziyaretiniz icin tesekkur ederim iyi tatiler selamlar

Ilker Erdem dedi ki...

Tatliyla aram pek yoktur ama yogurt tatlisini severim. Sevgiler iyi tatiller.