29 Temmuz 2008 Salı

Çikolata Soslu Kek (süper formül)


Evet yaklaşık 4 günlük bir maceradan sonra İstanbul'dayız.Yolculuğumuz süresince hemen hemen bütün taşıtlara bindik.Giderken sırasıyla; otobüs, vapur, tramvay, metro, uçak,otobüs, otomobil..Gelirken de yine sırayla; otomobil, otobüs, uçak, metro, tramvay, vapur ve otomobili kullandık.Her iki yolculukta da en çok vaktimiz İstanbul'da geçti.Hatta oturduğumuz semtten havaalanına gitme süresinde uçak Malatya'ya çoktan varmış olmalıydı.Ama sağlık olsun İstanbul'da yaşamanın da güzellikleri var.Yolun uzunluğu herneyse de taşıtlara binmek inmek gerçekten çok yorucu.Kardeşim Avrupa yakasının kurdu olmuş resmen. Her yeri biliyor ayaklı şehir rehberi mübarek.Nerde ne yenir, nerenin hangi lezzeti ünlü hepsinden haberi var beyimizin.Onun söylediklerini unutmamam için sanki beynime yazar gibi dinliyorum tam o sırada diyor ki; Safiye abla sen bana sor ben sana söylerim, yanında olmadığım zaman sana bir telefon kadar yakındayım.
Bu güzel keki de Esra ablamla beraber yaptık.Daha doğrusu o bir laborant edasyıla içine birazda şundan atalım birazda bundan atalım nidalarıyla yaptı ve fırına attı.O pişerken de enfes ve bir o kadar da pratik bir sos hazırladı.İşte bu güzelliğin formülü :))

Kek Malzemeleri:

3 Yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dövülmüş fındık ya da ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un

Kekimizi pişiriyoruz.

Sos için

(biz 2 ölçü yaptık)

1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı dolusu kakao
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin

Margarin hariç diğer malzemeleri çırpma teliyle devamlı karıştırarak pişirin.Pişen kekin üzerine sıcakken dökün her tarafa değmesini sağlayın.Aşağıdaki resim gibi sostan dilimlerin üzerine de dökün çok enfes oluyor..
Bu görmüş olduğunuz dilim kekleri Esra ablamın bitanesi yedi :) Afiyet olsun…

6 yorum:

http://illedeyemek.blogcu.com/ dedi ki...

Nasılda güzel duruyor böyle,ellerine sağlık canım....

Hansa dedi ki...

Esra cık eline sağlık.Kek ben kekim diyor...

antepası dedi ki...

Çok güzel görünüyor eline sağlık.Bende alsam:))

capankizimutfakta dedi ki...

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-4 PİLAVLAR

http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin yeni sahibesi www.capankizimutfakta.blogspot.com olarak 10/8/2008 ile 01/09/2008 tarihleri arasında 20 gün boyunca ben yapacağım konumuz:PİLAVLAR

anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:perde pilavı
yöre adı:siirt
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

karakazan dedi ki...

Kekten bana da kaldimi?:)
Harika görünüyor hele o üzerine dökülen sos can evinden vuruyor inisani:)
Eline saglik Esra...

sevgilerimle,serap.

Adsız dedi ki...

MERHABA
Kekiniz süper.sunumu çok şık.eminim tadıda muhteşemdir.ellerinize ve yüreğinize sağlık
www.anilarvemutfagim.blogcu.com