16 Temmuz 2008 Çarşamba

Pişmaniyeli Tatlı


Harika bir soğuk tatlı...

Tabanı için
2 paket ülker rondo
2 paket eti burçak
Yarım paket margarin

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
1 paket krema sertleştirici
1 limon ( suyu sıkılacak kabuğu rendelenecek)

Üzeri için
Pişmaniye ve herhangi bir reçel

Bisküvileri rondada çekip yarım margarinle karıştırıp borcamın altına elinizle bastırıp taban yapın.Krem şantiyi sütle hazırlayın ve krema sertleştiriciyi ekleyin.Yumurta ve şeker bembeyaz olana kadar çırpın limon suyunu ve kabuğunun rendesini ekleyin.Krem şantiyle karıştırın.Bu karışımı büsküvilerin üzerine dökün.Üzerini streç filmle kaplayın.Buzluğa kaldırın..Servisten 10 dk önce buzluktan çıkarıp üzerini pişmaniye ve reçelle süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun..
Not:Ölçüler en büyük, kenarları tırtıklı dikdörtgen borcama göredir.

6 yorum:

Hansa dedi ki...

ya öğretmenim tamam anladım da bu tatlı iyi hoşda yiyen pişman olmuyormu ???

diyalogyemekleri dedi ki...

COK İLGİNÇ BİR TATLIII

http://illedeyemek.blogcu.com/ dedi ki...

Nede güzel olmuş pişmaniyeli tatlı elleriniz dert görmesin,Sevgilerimle...

Papatya Prenses dedi ki...

Oktay Usta yapmıştı bu benzer bir tarif. O zamandan beri denemek istiyordum aklıma getirdiniz:)
Ellerinize sağlık.enfes görünüyor..

Adsız dedi ki...

merhabalar şık bir blog ellerinize sağlık..
bana hoşgeldine gelmişsiniz tşk ederim..
tatlı süper gözüküyor bu arada ellerinize sağlık
oznurundunyasi.blogcu.com
ÖZNUR

ayse dedi ki...

merhaba safıye bende senn gıbı hem yenı evlı,hemde ogretmen ve yemek yapmak icin saniyelerin pesını kvalayan bir mutfak delisiyi.itenizi hansa hn mın sıtesınden buldum ıyıkıde bulmusum hersey mukemmel gozukuyor bende sızler gıbı profesyonellere ımrenip,bı blog hazırladım henüz cok yeni,makinam olmadıgı ıcınde fazlla bı seyekleyemıyorum yınede gırıp bı bakarsanız sevınırım hemde cook,bıde sızı lınklerıme eklememe musade edersenız mutlu olurum icten sevgılerımle ayselimutfak.blogspot.com