7 Ağustos 2008 Perşembe

Kadayıf Dolması ( Erzurum yöresi)



Selamlar sevgiler sevgili arkadaşlarım sevgili akrabalarım….
Uzun zaman oldu yazmayalı yeni tarif eklemeyeli.Size minik bir malumat vereyim.30 Temmuz itibariyle okulum açıldı.Yanı bir haftadan beri okula gidiyorum.Tabi eski okuluma değil.Okul değiştirdim.Tatilde her ana Allah’ım beni iyi insanlarla anlaşabileceğim insanlarla karşılaştır diye dualar ediyordum.Arkadaşlarla tanıştık.Çok şükür hepsi çok cici insanlar.Kaldı bi öğrencilerim velilerim.Onların hayırlı ve anlaşabileceğim türden olmaları çok daha önemli.Şimdilerde dualarımda bu konu da var…

Bugünlerde hem okula gidiyorum toplantı seminer vs. hallediyorum hem de gezme gezme geziyorum.Erzurum’dan gelen halamların şerefine gezmeler düzenleniyor..Ben gidilecek yere okuldan sonra yetiştiğimde annemler de az evvel geldik diyorlar..böylece bir şey kaçırmış olmuyorum :) Yani hem okul hem gezme!
Tabi çok enfes ikramlar yakalıyorum.Bugün de halamın gelini sevgili arkadaşım Güler’e gittik.Güler’in 9 aylık bir oğlu, 2 yaşında da bir kızı var.Maşallah ikisi de çok tatlı.Gelinimiz de bu iki ufaklığa rağmen gayet güzel ikramlar hazırlamıştı..Ellerine sağlık Güler!İşte menümüz...

Ayran Çorbası
Su böreği
Tavuk but
Pilav
2 çeşit salata
Kadayıf dolması ve Rulo pasta

Ee insan Erzurum kızı ve Erzurum gelini olunca marifetleri de saymakla bitmez.Sevgili Güler’e çok teşekkür ediyorum..

Ve o enfes kadayıfın tarifiyle veda ediyorum..
Malzemeler

1 kg kadayıf
500 gr çekilmiş ceviz içi ( çok ince çekmeyin)
10 kadayıf için 2 yumurta
Kızartmak için sıvı yağ

Şerbeti için
Hangi kapla ölçerseniz ölçün ölçü şu:
1 şeker
1.5 su
25 dk kaynatın.Kaynadıktan sonra içine yarım limonu sıkın.



• Kadayıfı el kadar, çok ince ya da çok kalın olmamak şartıyla açın içine ceviz içi koyun.
• Dolma sarar gibi yavaşça sarın fakat çok sıkı olmamasına ve cevizinin dökülecek kadar gevşek olmamasına dikkat edin.
• Sarılan kadayıfları yumurtaya sarma yönüne göre çevirerek ( açılmasın diye) bulayın.Kızgın yağda arkalı ünlü kızartın.
• Kızaran kadayıfların üzerine şerbeti gezdirin.
• Kadayıfın sıcak şerbetin soğuk olmasına özen gösterin..Bu bir püf noktasıdır.

13 yorum:

Lütfi Mutluer dedi ki...

Mrb arkadaşım çok güzel bir blog olmuş başarılarının devamını dilerim..
Benim siteme de beklerim www.anindayorum.com
Hoşçakal...

Tuğba dedi ki...

Canım okulunun açılmasına ,tatilinin erken bitmesi adına üzüldüm.Ama okul sonrası gezmelerini de kıskandım doğrusu:)
Ne güzel resimdeki kadayıf dolmaları,ağzımın suyu aktı inan:))
Ellerinize sağlık,ailenin büyümesine de sevindim,yani halanların taşınmasına.
sevgiler..

Hansa dedi ki...

Enfes görünüyor bu kadayıflar.Yiyenlere afiyet olsun.Güler eline sağlık....Bundan değil ama pazar günü annemin yaptığından gün içerisinde bol bol yedim.4 taneden sonra saymadım.Babam bi mahzuru yok diyince abartmış olabilirim...

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim. Sevgiler.

nagehan dedi ki...

merhaba arkadaşım, hansa arkadaşın blogundan geliyorum, nerede bir Erzurum adı geçse mutlaka beni oraya sürüklüyor.Bende Erzurumluyum ve şuan henüz memleketimde yaşıyorum (2-3 aya kadar ayrılacağım). Kadayıf dolması bildiğin gibi bizim memleketimizin olmazsa olmazıdır, tabi ayran çorbası ile kıymayıda unutmamak lazım :))) Allah hepimize hayırlı ramazanlar geçirmeyi nasip etsin...

Sevgiler
Hemşehrin Nagehan

Adsız dedi ki...

Şerbet ocak üzerinde 25 dakika kaynatılacak sözü yazım hatası değilmi, gerçekmi. Acil açıklamanı beklerim. Bana göre çook fazla bir süre gibi geliyor. Maazallah, şeker su yetiştiremeyiz,şıraya.

Safiye dedi ki...

gülay anneme sordum 25 dk da şerbet daha kıvamlı oluyormuş. yani normal tatlıların şerbeti gibi değil bu.Daha kıvamlı olacak..

Adsız dedi ki...

safiye, dolmalarım iftar soframın ve benim yüzümü güldürdü. Binlerce teşekkürler, canım

Safiye dedi ki...

gülaycım dolmalarının güzel olmasına çok sevindim.Afiyet olsun..

Adsız dedi ki...

Sevgili öğretmenim, tarifi size ait olan "Kadayıf Dolması"nı Gülayların iftar sofrasında dün tattım ve beğendim. Hem kendi ilgimden, hem de sevgili Gülay'ın ısrarı ile blogunuzu ziyarete geldim ve dönüyorum. Tarifiniz için teşekkürler..

Safiye dedi ki...

gülayın sofrasında kadayıf dolmasını yiyen arkadasım,(klasık tatlar)Begendiğinize çok sevindim..Teşekkür ediyorum her zaman beklerim..bu arada senin bloguna yorum yazamadım :(

Adsız dedi ki...

merhaba bir Erzurum'lu olarak sana katılıyorum.kadayıflarda güzel görünüyor,hemşerim güler'in ellerine sağlık,sevgiler...

birsence dedi ki...

aaa erzurumlumusunuz benimde ikinci memleketim sayılır erzurumda görev yaptım heryerini karış karış dolaştım...kadayıf dolmayı muaammer ustadan yedim..ellerinize sağlık