Geçtiğimiz cumartesi eşimin akrabalarını neşeli geçen bir akşam yemeği ile ağırladım.Şık bir masa olması için elimden geleni yaptım...Eşim ve misafirlerimiz tarafından çok begenilen masamdaki menüm ise:
- Kıymalı tarhana çorbası,
- Zeytinyağlı pırasa,
- Nohutlu pilav,
- körili fırında tavuk,
- Sucuklu paçanga böreği,
- Karışık elma ve ayva kompostosu.
- İrmik helvası ve dondurma.
Özellikle ramazanda sofralarda sıkça yer bulan kompostoyu ben hemen hemen her masamda bulundururum.Hepte çok rağbet görür.Bu seferde öyle oldu.Diğer ikramlarımın resimleri yok ama heps itam puan aldı...
Malzemeler:
- İki ayva,
- İki elma,
- iki su bardağı şeker,
- Üç-dört karanfil.
Yapılışı:
- Elmayı ve ayvayı soyup eşit büyüklükte küp doğrayalım.Tencereye yaklaşık 5 su bardağı su koyup karanfilleri meyveleri ekleyelim.İki su bardağı şekeride ekleyip kaynayınca kısık ateşte 15-20 dk. kaynatalım.Meyvelerin yumuşamasına göre.Daha az ya da daha çok da kaynatmanız gerekebilir.
Afiyet olsun...
Bu da Hansa Ablamın bayram hediyesi peçeteliklerim.Soframın şıklığına şıklık kattılar.Tekrar teşekkürler ablacım....
4 yorum:
ellerine sağlık safiye hanım :) ablanın da ellerine sağlık hani peçetelikler çok şık olmuş..
Elif
ellerinize sağlık çok şık bi masa olmuş.peçeteliklerde çok zarif.sevgileerr
canımcım eline sağlık.
nede güzel olmuş sofran...
bizede kur böyle güzel sofralar...
peçeteliklerinide güle güle kullan tatlım.
sevgiler...
Sofran da çok şık, menünde çok güzel, ellerine sağlık.
Yorum Gönder