22 Ağustos 2009 Cumartesi

Ramazan 2009 Karnıyarık İftar Bereketi Etkn.


Sevilciğim kolay gelsin diyorum bu tarif sana gelsin benden :)

http://birdemliksohbet.blogspot.com/

2009 Ramazan...


Şükür kavuşturana. Sen ne mübarek bir aysın. 11 ayın sultanısın.. Rabbim tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz duaları, kıldığımız namazları-ki o namazların içinde öyle bir namaz var ki ramazanlaşan bir namaz TERAVİH- kabul buyur. Tüm islam alemine hayırlar getirsin inşallah..

Ramazanın 1. günü yani dün orucumuzu evimizde açtık. Yavaş yavaş iftarımızı ettik. Çayımızı içtik. Teravihimize gittik, geldik.. Gel gelelim bugüne. Erzurum'dan gelen teyzemi davet etmek bir türlü nasip olmamıştı. Kısmet bugüneymiş. Davetimi kabul ettiler sağolsunlar. Yedik içtik, az evvel uğurladım misafirlerimi. Yoruldum yorulmasına ama tatlı bir yorgunluk ramazanınki de. İftar hazırlamak baya telaşe işiymiş. Bir de babamın çiğ köfte yapası gelmiş (her zamanki gibi), mutfağım allak bullak olmuş. Neyseki iftardan sonra teyzemle beraber halletmeye çalıştık. Şu an hala dandanakan savaşı modlarında olsa bile en azından kirliler makinede bir kısım büyük araç gereş yıkandı falan filan işte. Bunları neden yazıyorum size asıl bugün paylaşmak istediğim ilk defa yaptığım karnıyarık yemeği. İftara babamın da geleceğini öğrenince yani kendine ait bir programının olmadığını öğrenince patlıcanları közlemeye karar verdim. Ablamı aradım o da kızartma yapınca çok daha lezzetli oluyor dedi. Ben de oy birliği ile sadece babama ikram edeceğim porsiyonu ocakta közledim. Annem : "Kekşe hepsini közleseydin" dediyse de artık çok geçti :)


Bugünkü menüm şöyle:

Tarhana Çorbası

Mercimekli Bulgur Pilavi

Tavuk Pirzola

Karnıyarık

Çiğ Köfte

Mevsim Salata
Annemin teyzemle yapıp getiridiği Su Böreği

Ve Ramazanın vazgeçilmez tatlısı Güllaç


Ben bugün sizlerle Karnıyarık tarifini paylaşacağım..


Karnıyarık


Malzemeler


8 adet patlıcan

1 büyük soğan,2-3 dş sarımsak
5 yemek kaşığı zeytin yağı

300 gr kadar kıyma

Tuz, Karabiber, Pulbiber

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı dolusu kıyılmış maydanoz

Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ

Üzerine koymak için domates ve yeşil biber



Hazırlanışı


Öncelikle patlıcanları alacalı soyarak tuzlu su doldurduğunuz bir kapta beklemeye alın. Soğanı, sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytin yağı ile tencereye alın. Onlar kavrulurken kıymayı ve salçayı ekleyin. Tuzunu baharatını ayarlayın. Soğumaya alın. Soğuduktan sonra içine maydanozları ekleyin.Tuzlu suyun içinde bekleyen patlıcanları temiz su ile yıkayıp, ortalarından keserek birer ikişer kızartmaya başlayın. Kızaran patlıcanları temiz bir peçetenin üzerine alın. Patlıcanların hepsi kızarınca içlerini açarak kıymalı malzemeden ekleyin. Üzerlerine bir dilim domates, bir dilim biber koyup tepsiye dizin. Pişireceğiniz zaman tepsiye biraz kaynar su ekleyin. Arzu ederseniz salçalı sos da yapabilirsiniz. Ben yaptım ama sevmeyenler olabilir.
Not: Resmi fırınlamadan önce çekmiştim. Malum İftar telaşı. Masamı da çekemedim telaştan. Sağlık olsun.

Afiyet olsun hepinize..Sevgiler..


4 yorum:

hunerlieller dedi ki...

patlıcanlı tarifleri çok severim.helede karnıyarık olursa.ellerinize saglık nefis görünüyor.sevgiler.

Safiye dedi ki...

hünerli eller ben de bayılırım ama pek yapmıyorum nedense :)

Sevil Şahin dedi ki...

CANIM MRB İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİME KATILDIGIN VE VERDİĞİN DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM TARİFİN ŞUAN YAYINDA TEKRAR KATILIMINI BEKLERİM .DİGER ARKADAŞLARININDA KATILIMI OLMASI AÇISINDAN İFTAR BEREKETİNİN BENİM SİTEMDE OLDUGUNU TARİFİNİZDE BELİRTİRSENİZ SEVİNİRİM . (BELİRTEN ARKADAŞLARA AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM). SEVGİLER BİRDEMLİKSOHBET SEVİL
BU MSJ OTOMATİK OLARAK GÖNDERİLMEKTEDİR..

boncuk mutfakta dedi ki...

Eline sağlık Safiye.Karnıyarık çok can çekici görünüyor.
Ben cheese cakemi 2 pk. peynirle yaptım.Bazı tariflerde daha fazla konuluyor, belki hamurundan kaynaklanıyor olabilir.Ben trakya beyaz ın peynirini kullandım özel bir nedeni yok markette onu gördüm aldım .
Sevgiler.