1 Eylül 2009 Salı

Etimekli Tatlı, İftar Daveti








Her salı 19.30' da sona eren bir toplantım oluyor. Ramazan münasebetiyle biz de toplantımızı iftar programlı yapalım dedik. Arkadaşlarım bana gelmeye karar vermişler. Ben de seve seve kabul ettim.Yardımcı olacaklarını tahmin ettiğim için.Teşekkürler hepsine çok yardım ettiler. Bir arkadaşım çorba karıştırırken diğer arkadaşım salatalara yardım etti. Sadece unutkanlığım yüzünden ezan vakti mahallede fırın fırın gezip pide aramak zorunda kaldım. Çok şükür ki ikinci fırınımda yüzüm güldü. Sıcak pideleri kağıdından tutup koşa koşa geldim. Kağıdından diyorum çünkü çoook sıcaktılar. Sofra ahalisi sıcak pideleri görünce " İyi ki de pideleri önceden almamışsın hocam" dediler. Yedik, içtik bol muhabbetli bir ortamımız oldu.Ne mi pişirdim ? Ben yine kafadan uydurma bi menü hazırladım. Cuma gününden beri bir gün misafirim oluyor bir gün olmuyor. Cuma eşimin arkadaşları vardı. C.tesi yoktu. Pazar ablamlar vardı. Pazartesi, yoktu. Salı yani bugün arkadaşlarım vardı. Bakalım yarın ve yarından sonrası neler gösterecek mevlam. Bugün gelenler arkadaşcıklarım olduğu için hem özenmeye çalıştım her şey çok güzel olsun diye, hem de çok telaş etmedim. Rahat rahat resim bile çektim :)) Dün de mesleğinde 20.yılına başlama heyecanını yaşayan çiçeği burnunda (!) öğretmenimiz Aysel hocadaydık. "Genç grubu önce çağırdım, sizden sonra yaşlıları alacağım" açıklaması çok hoşumuza gitti. Maşallah Aysel hocamız bedenen ve ruhen çok genç kalmış. Okulumuzun tek YAŞSIZ KADINI :) Üstelik bizeler de enfes ikramlar hazırlamıştı.


Etimekli tatlıyı çok sık olmasa da arada yapıyorum. Siteye yazmak bugüne kısmetmiş. Arkadaşlarımdan yemek blogumun olduğunu bilmeyenler varmış. Ne yazıkki iyi reklam yapamamışım :( Yedikleri her güzel yiyecek için sitende bu da var mı bu da var mı diye sordular. Ben de çoğuna yok onu daha eklemedim diye cevap verince baya bi şarırdılar bu güzellikleri neden koymuyorsun diye.

Menüm şöyleydi:

Tarhana Çorbası

Mercimekli Bulgur Pilavı

Kuzu Kapama

Mantarlı, biberli sote

Yoğurtlu Semizotu Salatası



Yeşil Salata

Tatlı olarak da Etimek Tatlısı ve Baklava ikram ettim.

Arkadaşlarım her şey güzel çok güzel olmuş HOCACIM dediler. İnşallah memnun ayrılmışsınızdır "Sevgili arkadaşarım"

Etimek Tatlısı ( 8 kişilik)
Malzemeler
6 tane tuzsuz etimek
Islatmak için
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı sıcak su
Muhallebisi için
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için
3\4 su bardağı soğuk süt
1 paketkrem şanti
Hazırlanışı
Etimekleri ortaboy dikdörtgen bi borcama dizin. Şekeri tencereye alın. Kısık ateşte yavaş yavaş eritip karemelize edin. Yani rengi karemel rengi olana kadar eritin.Eriyince 1.5 su bardağı kaynar suyu üzerine dikkatlice dökün. Şeker sertleşip yavaş yavaş erisin diye tencerenin kapağı kapatın. Sertleşen şeker eriyince şerbeti etimeklerin üzerine dökün.
Muhallebi için un şeker nişasta ve sütü tenceye alıp pişirin. Pişince etimeklerin üzerine dökün. Krem şantiyi hazırlayıp soğutun ve servisten önce tatlımızın üzerine sürün. Servise hazır :)

Bu görmekte olduğunuz boş tabakta koca bir dilim etimek tatlısı vardı. Ta ki güzel Leyla yemeden önce. Önce yarım dilim alan Leyla arkadaşım "çok güzel olmuş diğer yarısını da istiyoruum" diyince yarımşar yarımşar koca bir dilim tatlıyı da götürmüş oldu :) Azcık yesin ablası çok zayıf..

2 yorum:

HUYSUZBALIK dedi ki...

:) Ne güzel anlatmışsın orada olmak istedim. İftar sofrası da çok özenli ve güzel olmuş ellerine sağlık senin de yardım eden arkadaşlarının da. Etimekli tatlı benim de favorimdir.Hem de hafif oluyor. Sevgiler...

Safiye dedi ki...

Esincim güzel bir akşamdı anlatabilmişsem ne mutlu bana :)