24 Eylül 2009 Perşembe

Okulun ilk Günü Güllerim ve Tombik İstavritler


Her sene okulların açıldığı ilk gün duygularımı paylaşıyorum nerdeyse. Bu sene öğrencilerim 2. sınıf oldu. Okulumuzun kıyafetleri değişti. Çok tatlı olmuş hepsi sabah sabah en güzel halleriyle geldiler okullarına. Hansa’nın Şimdi Okullu Olduk yazısını keyifle ve tebessümle okudum. Esmacığıma ve bütün öğrencilere hayırlı, sağlıklı ve başarı dolu eğitim yılları diliyorum.Bugün çok ilginç bir olay oldu. Dersten çıkıp öğretmenler odasına girdim. Masada kocaman cam bir vazo ve içinde güller duruyordu. Hiç aldırış etmeden geçtim oturdum bulduğum boş bir yere. Arkadaşlar Safiye çiçeğini gördün mü deyince. Ya dalga mı geçiyorsunuz benimle ben kim güller kim dedim. Dememle de güllerin içindeki kartı görmem bir oldu. Evet güller bana gelmişti eşimden. Çok sevindim. Ben bazen kıymetini bilmiyorum ama çok incedir benim kocam. Arkadaşlarım da iki güle tav oldun diyorlar. Ee biz kadınlar hep aynıyız. Ben de eşime bir sürpriz yapayım dedim. Eve gelirken mahalle pazarının kurulduğu günde olduğumuzu fark ettim. Hemen pazara uğradım. Aklımda mantarlı bir şeyler vardı ama evin birinden acayip balık kokusu geliyordu. Balık tezgahında alabalık kadar istavritler vardı. 6 tane alabalık ay pardon istavrit aldım. Evimin yolunu tuttum. Okulların açıldığı ilk günü balık yiyerek kutlayalım dedim. Balıkları nasıl mı pişirdim?

Bir miktar mısır unu ve tuzu iyice harmanladım. Balıkları tertemiz yıkayarak bu karışıma buladım. Azıcık zeytinyağı ile çıtır çıtır oalna kadar tavada pişirdim. Afiyet olsun.

Bu arada balık pişerken evinizin balık kokmaması için bir cezvenin içine toz ya da çubuk tarçını biraz suyla koyup kaynatırsanız balık pişerken çıkan koku azalır.

Güllerimin resmini çekmeyi unuttum J sınıfımda masamda duruyorlar. Okulumuzun hemşiresi var Pamuk abla.Çok tatlı biri. Bana diyor ki: “Hoca hanım bak eşin sena cam kavanozlardaki güller gibi bakıyor.” Çok hoşuma gidiyor Pamuk ablanın yorumları.



3 yorum:

yaban mersini dedi ki...

cnm,hayırlı olsun yeni eğitim yılınız..bu arada ben de üsküdardayım bugün balıkçıların oradan geçerken dayanamayp ben de balık aldım..bizim evde mis gibi balık kokuyor şu an..pişti olduk..slmlar

Hansa dedi ki...

safişim eline sağlık. bizde ben bu aralar balık pişirecek ve sonraasında temizliğini yapacak sağlığı gözteremediğim için pişmiş sipariş ediyoruz nasıl paketliyorlarsa hiç yumuşamıyor çıtır çıtır dediğin gibi...
canımcım yeni eğitim öğretim yılın hayırlı uğurlu olsun.adı pamuk olan birindende öyle tatlı bi yorum beklenir zati.
bu arada güle balıkla karşılık vermek kimsenin aklına gelmezdi hehe

Safiye dedi ki...

hansacım buyrun gelin size de yapayım. beraberce yeriz.