7 Nisan 2008 Pazartesi

ÇITIR PİZZA

Çıtır Pizza

Hamur Malzemeleri:

1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytin yağı
Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Un
Bir paket instant maya

Hamurun hazırlanışı:

Sütü, yağı ve ılık suyu bir kapta karıştırın.Tuzu ve şekeri ilave edin. Unu azar azar ekleyerek instant maya ile karıştırın. Hafif ele yapışabilen bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Üzerini kapatarak bir saate yakın dinlenmeye bırakın.Bu arada üzeri için istediğiniz malzemeleri hazırlayın.Ben yeğenlerim geleceği için malzemeyi çok çeşitli tutmadım.

Üzeri için malzemeler:

1 tam bir de yarım kangal sucuk ( yarım ay şeklinde doğranmış)
2.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
5-6 adet doğranmış biber ( ister kırmızı ister yeşil)
1 su bardağı doğranmış zeytin
3 tane domates tuz, kekik, kırmızıbiber
Bir tatlı kaşığı domates salçası

Hazırlanışı:
Dinlenen ve biraz kabaran hamuru yağlanmış fırın tepsisine elinizle yayarak şekil vermeye çalışın.Bu işlemi birkaç dakika sürdürün.Çünkü ilk başlarda hamur hemen toplanıyor.Fakat bi kaç hamle sonra o da pes ediyor.Hamurun üzerine 3 tane kabukları soyulmuş rondodan geçirilmiş içine bi miktar kekik, salça ve kırmızı biber eklenmiş karışımı güzelce yayın.Daha sonra sırayla malzemelerinizi dizin.(Kaşar hariç)180 derece fırında yarım saat pişirdikten sonra çıkarıp üzerine kaşar rendesini serpin.Kaşar rendesini serpip yarım saat daha fırında pişirdikten sonra kontrol edebilirseniz altını kontrol edip kızardığını gördüğünüzde fırından çıkarın.Afiyetle yiyin…

2 yorum:

Hansa dedi ki...

Ben pizzayı çok severim çok yaparım.Hamurunu birde böyle deneyeyim.Kızım yemesede benim severek yapıp tükettiğim bir yemek.eline sağlık hoş olmuş.

Safiye dedi ki...

Teşekkür ederim Hansacım, be lezzeti kesinlikle denemen gerek!