25 Nisan 2008 Cuma

Patatesli Rulo Börek



Patatesli Rulo Börek



Malzemeler



· 4 Adet yufka

· 1 kg patates

· 1 yumurta

· 1 su bardağı süt

· 1 su bardağı yoğurt

· Bir su bardağından biraz az sıvı yağ

· Tuz , biber (arzuya göre)



Üzeri için



1 yumurta

1 su bardağı kaşar rendesi



Yapılışı



Patatesi haşlayıp ezip süt, yoğurt, yumurta, yağ ve tuzu ilave edip homojen bir karışım elde edene kadar karıştılarım.Blendırla olabilir.

2 yufkayı üst üste koyup üzerine bir kaşık yardımıyla karışımın yarısını sürelim.

3.yufkayı dikkatlice serdikten sonra karışımın diğer yarısını da sürelim.

Kalan 4.yufkayı da serdikten sonra böreği dikkatlice acele etmeden rulo yapalım.Ortadan ikiye bölüp streç filmle kaplayıp bir tepsiyle buzluğa kaldıralım.

Eğer birkaç saat sonra yenecekse hafif donunca buzluktan çıkarıp dilimleyip üzerine yumurta ve kaşar sürelim. 180 derece fırında 30-40 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Yok eğer ben bunu yaptım ama bir kaç gün sonra yemek istiyorum denirse; buzluğa koydukan bir iki saat sonra çıkarılıp dilimlenip yine bir tepsi yardımıyla buzluğa kaldırılırsa bir hafta tazeliğini korur.Aşağıda böreğin yapım aşamalarından 2 bölüm göreceksiniz.







Hiç yorum yok: