9 Temmuz 2008 Çarşamba

Çilekli Yaz Tatlısı




Sevgili Mübeccel arkadaşım iki hafta önce cumartesi günü ve gecesi Tuba ile beni evinde misafir etti. Tuba ile Mübeccel’in eşi şehir dışında.O yüzden birlikte kalma kararı almışlar. Bana da haber verdiler ben de ilgili mercilerden ( merciler diyorum çünkü birden fazla! ) izin kopararak katıldım. İnsanın anlaşabildiği ve kendisini anlayan arkdaşlarının olması çok güzel bir duygu.Önümüzdeki sene, 4 yıldan beri çalıştığım kurumda olmayacağım.Gittiğim yer için; “Allah’ım beni iyi insanlarla karşılaştır ve mahçup etme” diye dua ediyorum.Lütfen amin diyiniz.

Mübeccel bizlere çok hafifi bir yaz tatlısı yapmış.Kendisinin deyimiyle uydurmasyon bir tatlı; ama tadı ve sunumu çok güzeldi.Ben de 3. kez Huriye'nin etkinliğine katılıyorum.

Malzemeler

3 su bardağı süt
1 paket çilekli puding
1 paket krem şanti+1 bardak süt
Kabınızın büyüklüğüne göre bebe büsküvisi

Hazırlanışı

3 su bardağ süt ile çilekli pudingi pişirin.O soğurken krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayın buzdolabına koyun.Bebe büskivilerini kalıba dizin.Önce pudingi dökün büskivilerin üzerine soğuduktan sonra kremşantiyi yayın.Üzerine streç film kaplayarak buzluga koyun.Yaklışık 4-5 saat sonra tatlınız hazır.

2 yorum:

Tijen dedi ki...

Dilerim güzel sebzeler, meyveler eksilmez hayatımızdan...

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Canim benim öncelikle allah seni guzel insanlarla karsilastirsin amin diyorum,çunku sen çok iyisin,kalbinin ve istedigin diledigin gibi guzel is arkadaslarin olur. Arkadasinin ve senin ellerinize saglik,tatli harika tam yaz tatlisi,sicak havalarda hafif bir tatli nefiis gorunuyor. Tatlim ekinlik pazar gunu bitiyor,yine beklerim,kocaman optum.

AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek isim: SEVİL SAHİN
Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
Tarif : SALATAYARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0