20 Kasım 2010 Cumartesi

Mantarlı Börek



9 günlük bayram tatilini bitirmek üzereyiz. Eşimin memleketine; sarı, turuncu, kahverengi ve kırmızının tüm tonlarını barındıran sonbaharın en güzel halini görmeye gittik. Akraba ziyaretleri yaptık en önemlisi fındığımızı babaanne ve dedesinin sevmesini sağladık..Topraklarının %80'i orman olan Yenice, gerçekten bir doğa harikası. Hele bir de doğal bir kanyonu var; "Şeker Kanyonu" gerçekten görülmeye değer. 6 km den başlayan çeşitli uzunluklarda yürüyüş parkurları, arberatoryumu, anıt ağaçları ile dünyanın en uzun ve en derin kanyonları arasındaymış. Bebiş uyuduğu ve hava soğuk olduğu için çok gezemedik. Ama kısmetse yazın gittiğimizde tadını çıkarırız inşallah.

Gelelim bu güzel lezzete. Böreğin aslı ocak üzerinde çevire çevire pişirmek ama bizimkiler de teknolojiye ayak uydurmuşlar. Eşimin teyzesinin Almanya'dan getirdiği pizza tenceresini börek pişirmek ve her nevi yemek yapmak için kullanıyorlar. Kuru yufkaları da tencerenin boyutunda açıp kurutmuşlar. Elticim Arife yapmış, ellerine sağlık..
Gelelim tarife:
8 tane kuru yufka ( ıslatılmış)
Tohumluca mantarı (Yağmur sonrası ormandan toplanan çok lezzetli bir mantar türü)
Kuru soğan
Az salça
tuz, karabiber
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Soğanları kavur, mantarları minik minik doğra ekle. tuz karabiber ve salça ekle.Biraz daha kavur. Tencerenin altına biraz sını yağ dök.4 yufkayı üst üste koy.arasına harçtan koy. tekrar 4 yufka koy.En üste biraz sıvı yağ gezidir. alt tarafı pişince ters çevir.Öteki taraf ta pişsin.

Afiyet olsun...Pişmiş resmini çekemedim..Heyecandan unutmuşum :)

1 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerinize sağlık çıtır çıtır ne güzel olur şimdi ,afiyetler olsun.