25 Aralık 2010 Cumartesi

Dereotlu Peynirli Kek

Daha önceki yazılarımda bahsettiğim Antem gelini olan ablam aynı zamanda benim çalıştığım (bir zamanlar) okulun velisi. Yani velinimeti J) Yiğenlerimin (ikiz olanlar bir erkek biri kız) öğretmenlerini çağırmış ikindi vakti. Oturup sohbet edelim, bebeler nasıl daha iyi olur eğitelim diye....Ben de bir zamanlar o okulda çalıştığımdan gelecek olan hoca hanımları tanıdığımdan beni de davet etti.Ben de çoook sevilen dereotlu peynirli kekimden yapıp götürdüm… Tarif Hansa’nın tarif defterinden.. Daha çok kabarmasını beklerdim.. ama hayallerime göre bir kek olmadı. Önceki yaptıklarımı resimleyip koyamamıştım. Bunu nasibi varmış nette gezmeye…

Menüde şunlar vardı:

Unlu börek ( büyük ablamdan öğrenmiş ve fovori börekleri arasına girmiş)

Kısır

Brokoli, karnabahar, havuç, turşu,mısır dan oluşan tasarımı Betül hanıma ait olan salata

Dereotlu peynirli kek

Kadayıf Dolması

Aşure

Tarif şöyle:


Dereotlu Peynirli Kek

3 yumurta


1 tatlı kaşığı tuz


1 su bardağı sıvı yağ


1 su bardağı süt


İnce kıyılmış dereotu


Kaşar ve beyaz peynir rendesi ( malzemeden çalıp az koymayın )


Un


Kabartma tozu

Malzemeler karıştırılıp baton kek kalıbı yağlandıktan sonra kalıba dökülür. Önce 190 derecede , kabardıktan sonra da 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir… Ellerime sağlık..Yakından çektiğim foto çok fena kötü çıkmış.o sebepten eklemedim...

4 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyorlar.

Saygılar.

Tuğba dedi ki...

sofra çok şık gözüküyor.Ellerinize sağlık..
ne şanslı meslektaşlarım var:)

disal dedi ki...

canım hayalindeki nasıldı bilmiyorum ama tuzlu keklerde biraz tutmayabiliyo..

ellerine sağlık..

Serap dedi ki...

Benzer bir tarif benimde var. Ama süt yerine yoğurt ile yapılıyor. Bir de onu deneyin isterseniz. Yenilerde koydum siteye.