Menüde şunlar vardı:
Unlu börek ( büyük ablamdan öğrenmiş ve fovori börekleri arasına girmiş)
Kısır
Brokoli, karnabahar, havuç, turşu,mısır dan oluşan tasarımı Betül hanıma ait olan salata
Dereotlu peynirli kek
Kadayıf Dolması
Aşure
Tarif şöyle:
Dereotlu Peynirli Kek
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
İnce kıyılmış dereotu
Kaşar ve beyaz peynir rendesi ( malzemeden çalıp az koymayın )
Un
Kabartma tozu
Malzemeler karıştırılıp baton kek kalıbı yağlandıktan sonra kalıba dökülür. Önce 190 derecede , kabardıktan sonra da 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir… Ellerime sağlık..Yakından çektiğim foto çok fena kötü çıkmış.o sebepten eklemedim...
4 yorum:
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyorlar.
Saygılar.
sofra çok şık gözüküyor.Ellerinize sağlık..
ne şanslı meslektaşlarım var:)
canım hayalindeki nasıldı bilmiyorum ama tuzlu keklerde biraz tutmayabiliyo..
ellerine sağlık..
Benzer bir tarif benimde var. Ama süt yerine yoğurt ile yapılıyor. Bir de onu deneyin isterseniz. Yenilerde koydum siteye.
Yorum Gönder