7 Nisan 2008 Pazartesi

KURU FASÜLYE PİYAZI


Eşim kuru fasulyeyi çok sever. Geçen hafta sonu kuru fasulye yapacaktım fakat buzluktan kıyma çıkarmış oldum. Ben de köfte yanında piyaz yapmayı uygun buldum.İlk defa yaptım ama inanılmaz güzel oldu.Hani İstanbul’da meşhur bir köfteci vardır ya onun köfteleri kadar güzel köfteler, yine orada yediğimiz piyaz kadar güzel bi piyaz yaptım.Ellerime sağlık.Deneyenlerde bağımlılık yapabilir. Ben de olduğu gibi her hafta yapılma ihtiyacı hissedilebilir.Şimdiden uyarması.
Bu arada geçen hafta Ahmet Eymen gitti.E malum babası özlemiştir artık.6 kg olmuş bebeğim benim.. Çok şeker.Buradan Özbek ailesine kucak dolusu sevgiler gönderiyorum J
Fenerbahçe de yarı finale çıktı çok şükür.Bizim müfettişlerde aşırı memnun ayrıldılar ne diyelim artık…Bundan iyisi Şam’da kayısı J)

Gelelim tarife;

Malzemeler:

1 su bardağı kuru fasulye ( kuru haldeyken)
1 tane kuru soğan tercihen kırmızı
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı pul biber ( isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir)
5 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz
1 limonun suyu

Hazırlanışı:

Kuru fasulye haşlanır
Soğanlar piyazlık ( yarım ay şeklinde) doğranır
Maydanoz doğranır
Zeytinyağı limon ve tuzla sos hazırlanır tüm malzeme karıştırılarak servis yapılır..Afiyet olsun bol proteinli bir tarif…

Şimdi uyumalıyım yarın sabah derse geç kalmamak için…

2 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

tahin hani