20 Haziran 2008 Cuma

Sütlaç




Dün akşam menüde yine çok güzel ve özel yemekler vardı.Şili’den gelen misafirlerimizi memnun etmek ve onlara leziz Türk mutfağının en güzel örneklerini sunmak için , Betül ablam adeta biçilmiş kaftan..Bunun en güzel örneklerinden biri ise şu olaydır; Geçtiğimiz kurban bayamında annem Malatya’daydı.Babam ve biz en büyük ablamlarda yemek yedik. Baam latife yapmayı çok sever latife olsun diye; “yarın da şöyle güzel bir yemek yapan olsa da ona gitsek, bu yemek bizi sabah 11’ e kadar idare eder” demişti.Aslında babamın amacı beni iğnelemekti.Sevgili eşim de “Betül abla çok güzel yemek yapar ona gidelim” demez mi? Biz tamamen koptuk.İşte o güzel yemekleri yapan ablam dün gece de kabiliyetlerini konuşturmuştu maşallah..Ben sizlere masa görünütüsü ve sütlaç tarifiyle veda edeceğim.Yarın Çengelköy’e babamın bi arkadaşının bahçesine kiraz yemeye davetliyiz.Yakalayabilirsem güzel fotoğraflarla yarın, belki Pazar günü döneceğim..
Bu sütlaç da tam anne sütlacı, bakmayın tarifi ablamdan aldığıma…

Mazlemeler:

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 kahve fincanı pirinç
Pirinci biraz haşlamak için 1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım çay bardağı su


Hazırlanışı:

Sütü kaynatın.1 su bardağı su ile pirinci hafif haşlayın. Sütün içine haşlanmış pirinci ve şekeri ilave edin.15-20 dk kaynatın.Ama başıdan ayrılmayın dibi tutabilir ya da taşabilir.Daha sonra yarım çay bardağı su ile mısır nişastasını ezit sütlacın içine ilave edin.
Kaselere paylaştırarak soğutun üzerini tarçın,ceviz ne bulursanız onunla süsleyin..
Afiyet olsun…
İyi hafta sonları...

MİLLİ TAKIMIMIZA DA BAŞARILAR DİLİYORUM.DUALARIMIZ ONLARLA...

4 yorum:

Hansa dedi ki...

üfff sofraya baakkkk...valla sütlaç bir zamanlar hayatımın anlamıydı.bulsamda yesem.Kendi blogumun adı gibi oldu olsada yesem şu sütlaçtan...ellerine sağlık betül ablacımmm

yaban mersini dedi ki...

ANNE SÜTLACI MI ,ABLA SÜTLACI MI...AMAN SAFİYE BOŞVERR..BU KADAR ABLAN VE ŞAHANE YEMEKLER YAPAN ABLALARIN VARKEN NE GEREK VAR YEMEK YAPMAYA UGRAŞMAYA,EŞİNE SÖYLE BİRİNE DAVET ETTİRİVERSİN SİZİ...SLMLAR..

ss dedi ki...

merhabalar bende öğretmenim istanbul'da meslekdaşlarımı bloglarda görmek çok güzel oluyor.sofrada harika görünüyor.görüşmek üzere.

karadenizsofrasi-Balıkesir dedi ki...

ben balıkesir burhaniyede oturuyorum,emekliyim,bilirsin balıkesirde okuyupta öreni bilmeyen olmaz,
istanbulda bakırköy merkez ortaokulunda görev yaptım86-89 yıllarında,sonra çarşamba-samsun,sonrada burası,
sevgilerimi sunuyorum