11 Mayıs 2008 Pazar

HAVUÇLU-PATATESLİ-ETLİ PİLAV





Havuçlu-Patatesli-Etli Pilav ya da çakma MAKLUBE!


Herkese merhabalar!

Bu sabah kardeşimle eşimi havaalanına götürdük.Uçağı 9.30’da idi.Çok şükür inmiş sağ salim aradı.Eve geldiğimizde saat 9.15’ti.Kahvaltı yaptık.Annemle bizar temizlik yaptık ardından kardeşim arkadaşlarına vereceği yemek için alışverişe gitti.Söz konusu 15 kişilik bir maklube partisi olunca annemden ölçüler ve tüyolar alındı. Çok beceriklidir benim kardeşim. 15 kişiye 2.5 kg pirinç ve 1.5 kg etten harika bi maklube yapmış.Tabi diğer malzemeleri miktarını bilmediğimden dolayı yazmıyorum.Annemle ben de evdeki malzemelerle maklube olmasa da havuçlu, patatesli, etli pilav yaptık.Daha doğrusu tıpkı eski günlerde olduğu gibi annem kalem kalem malzeme ve miktarını söyledi ben uyguladım. Son noktayı o koydu…



Hemen tarife geçeyim:



Havuçlu-Patatesli-Etli Pilav ya da çakma MAKLUBE!



2 su bardağı pirinç

4 adet ince havuç

1 adet patates

2 tatlı kaşığı acı biber

2 tatlı kaşığı tuz

200 gr kusu kuşbaşı

3 yemek kaşığı tereyağ ( et yağlı olduğundan)



Hazırlanışı;


Öncelikle kuşbaşını daha minik parcalara ayrıp tencereye kısık eteşe koyun.Onlar pişerken üzerine hafif tuz ekleyin.Çok az. Pişince, yarım ay şeklinde doğranmış havucu ve küp küp doğranı patatesi ilave edin.Bu arada pirinci yıkayıp ılık suya koyun.Patatesli, havuçlu ve etli karışımın üzerine yarım çay bardağı sıcak su ilave edin.Pirinci yıkayıp karışımın üzerine dökün.Tereyağı ekleyin.Tuzunu ve biberini ilave edin.Acı sevmeyenler biber koymayabilirler.Biraz kavurduktan sonra 3 buçuk su bardağı sıcak su dökün.Kısık ateşte pişirin.Afiyet olsun…

Sevgili kardeşimin de daveti çok güzel geçmiş.Arkadaşlarını en güzel şeklide ağırlamış, e yorulmuş haliyle.Maşallah 10 parmağında 10larca marifet var keratanın :)

1 yorum:

http://kadinmutfagi.blogspot.com/ dedi ki...

ellerine sağlık canm