19 Haziran 2008 Perşembe

Kaymaklı Poğaça PDÇSE#25




Bu poğaçalar bu akşam bizi yemeğe davet eden patlıcan kebabıyıla ünlü sevgili Betül ablama ait. Ben de sevgili Hülya'ya gönderiyorum.Bugün İhsan, benim ve diğer sınıfın öğrencileriyle havuza girdi. Çok sevmliydi şeker şey..İhsan Betül ablamın ikiz çocuklarından erkek olanı. Bir de ikizi Nurdan var. 5.sınıfa geçtiler keratalar.

Kaymaklı poğaçayı da bahçe keyfi için yapıp da getirmiş.Bu lezzetin tarifini verir misin resmini çekip siteme koyayım dediğimde sanki çok kolay ve herkes biliyormuş gibi ay git bunu bilemeycek ne var dedi bana!
Ben ben bilmiyorum ve eminim benim gibi bilmeyen niceleri vardır dedim ve aldım tarifini..Çok enfesti.Ben adını hemen Pofuduk Poğaça koydum ama daha sonradan kaymak kattığını öğrendiğimde “Kaymaklı Poğaça” isminde karar kıldım. Denemenizi tavsiye ediyorum..

Malzemeler:

1 su bardağı ılık su
2 su bardağı süt
1 su bardağı mısır özü yağı
1kase kaymak (kahvaltılık)
2’şer tatlı kaşığı tuz ve şeker
2 yumurtanın akı içine sarıları dışına
1 paket dr.oetker instant maya
Aldığı kadar un.(yumuşak bir kıvam olmalı)

Yaplışı:

Sıvı mazlemeleri karıştırın.Yumurta aklırını da ekleyin.Üzerine yavaş yavaş unu ilave edin ve instant mayayı dökün.Yumuşak bir hamur elde edin. Mayanlama kabına alarak hamurun mayalanmasını bekleyin yaklaşık 20-25 dk kadar.Mayalanan hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp ister arasına peynirli karışım koyup poğaça yapın isterseniz de sandviç gibi kullanılmak üzere minik poğaçalar yapın.Tepside de bir süre mayanlamasını tavsiye ediyor ablam pofuduk pofuduk olması için.Üzerine yumurta sarılarını sürün isterseniz çörekotu, haşhaş, susam gibi baharatlarla süsleyebilirsiniz.Daha sonra ise, bir gün önceden yaptığınız muhammaraları bu poğaçaların üzerlerine sürerek afiyetle yiyiniz...

11 yorum:

Tatlı Mutfağım dedi ki...

Merhaba bugün bir-kaç defa uğradım yorum yazayım diye yazamadım bir türlü:)

Poğaçalar çok güzel görünüyor ablanın ellerine sağlık. İykide paylaşmışsın bende bilmiyordum :))

diğer tariflerinde çok güzel görünüyor canım. Okullar kapandı sınavlar bitti. sende rahatlamışsındır inş. Ee eşinde geliyor az kaldı.dimi:)

Adsız dedi ki...

enfes olmuş.. ben de bilmiyordum kaymaklı poğaça ... İlk kez duyuyorum. kaymak bulup yapmalı..

Betül Hanım'ın ellerine sağlık.

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

hayatkazanbenkepce dedi ki...

BEN DE BÖYLE POFİDİK POĞAÇALARA BAYILIRIM . ABLANIZIN ELLERİNE SAĞLIK , PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER CANIM...

Safiye dedi ki...

Tatlı mutfak, evet az kaldı gelecek insallah temmuz 4 te :)

zerrin misss; bence de hemen denemelisin enfesti tek kelimeyle..

hayatkazanbenkepce; valla bayılmamak elde değil.
Ayırıca herkese bir dip not.
ablam bunların aarasına peynir koymuştu ben bir peynir canavarı olaraktan resimde gördüğünüz kaşarlardan bir tanesini bir poğaçanın arasına koymak suretiylen mideye indirdiiim:))

HÜLYA dedi ki...

Tarifin yayında canım.. Ellerine sağlık. Etkinlik ayın 22 sine kadar sürüyor bu süre zarfında istediğin kadar tarif gönderebilirsin. Sevgilerimi ve teşekkürlerimi bırakıyorum.Kabul buyur olurmu. Sevgiyle kal.

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin.
Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

Jasminskager dedi ki...

Canim ellerine saglik cok guzel olmutur eminim .Bende yapiyorum bazen kaymakli pogaca guzel oluyor.Ah bir de kalori derdi olmasa daha sik yapacagim.Bende beklerim canim hoscakal.

Tatlı Mutfağım dedi ki...

öğretmenimm canım benim canım benim :)) hayırlı cumalar.

oh ohhh az kalmış şimdiden gözün aydın olsun inş.

made in funda dedi ki...

nefis olmuş nefis..

Hansa dedi ki...

ya ben bi an önce çamlıcaya mamlıcayamı taşınsam ablalarımın annemin yemeklerini böyle gurbet gibi bloglardan görüyorum....safiş,götür malı valla bende blogum zengileşcek diye mutfaktan çıkmaz oldum, ama haksızlık buuuuu.........

karadenizsofrasi-Balıkesir dedi ki...

ellerinize sağlık abla kardeş biri yapmış biri resimlemiş sunmuş ne güzel ,kaymaklı poğaca yemedim deneyeceğim sayenizde,sevgiler

rumma dedi ki...

Poğaçayı çok severim kaymaklısıda süperdir eminim..ellerinize sağlık, sevgiler