8 Kasım 2010 Pazartesi

Bebeğim Geldi...

Bebeğimin geliş hikayesi..Bebekli bir kadın. Ev hanımı. Anne. Bu sıfatlar bana çok uzaktı. Ta ki geçen sene anne olacağımı öğreninceye dek. Aradan geçen bir senede çok şey değişti. Artık evimizde minik bir neşe kaynağımız, hayatımızı ona göre programladığımız, gaz çıkardığında ohh çok şükür dediğimiz, karnı doyunca doyduğumuz, onun uyku saatlerinde aslında 2 kişi olarak ne kadar yalnız olduğumuzu hissettiğimiz birisi var hayatımızda. Kızımız..Seniha’mız..5 Temmuz 17.41’de girdin hayatımıza.Sanki hep vardın. Hep yanımızdaydın..Kokunu duymak çok güzel..Klasiktir, hep derler “anne olunca annemin değerini daha iyi anladım” bu söz boşuna klasikler arasına girmemiş. Gerçekten çok doğru. Gerçi annelerimiz anne olmadan da çok sevilir ve hakkı ödenmeyecek şekilde minnettarlık duyulacak varlıklardır ama kendi evladı olunca insanın daha başka oluyormuş..

İşte benim son zamanlarda oluşturduğum sözlüğüm. Buyrun;

Doğum sonrası depresyon; eşimin yardımıyla hafif sıyrıklarla atlattığım psikolojik travma.

Yenidoğan sarılığı; Bilurubin denilen sarılık ölçer zımbırtısı 15’i gördü. Bu gece sizi hastanede misafir edebiliriz diyince doktor, zırlayan bir anne. Daha sonra bilinçli bir beslemeyle inişe geçti çok şükür.


Köprücük kemiği; Normal doğumlarda bebeklerde oluşabileceğini söyledikleri köprücük kemiği kırığı bebeğimizde de oluştu. İlk 15 gün ağlamalarıyla birlikte, bizi 1 ay endişelendirdi. 1.ay kontrolümüzde çok şükür iyileştiği öğrendik.

Anne sütü; İnsanın karnını doyurmasının, doğduğu andan itibaren ne kadar zor bir olay olduğunun kanıtı. Mucizevî sıvı. Ayrıca oluşması için "dev anasının çorba kâseleriyle" yediğiniz içtiğiniz komposto, cacık, çorba her türlü sıvı gıdayı yok saymayalım.


Kusmuk; En güzel kıyafetinizin-tabi içinde girebilirseniz-,halılarınızın, koltuklarınızın, yatağınızın çeşitli bölgelerinde oluşan yer yer sulu, yer yer peynirimsi beyaz akıcı sıvı J))


Yemek yapmak; Eskiden yani çalıştığım dönemde okuldan eve erken gelip hatta gelmeden markete uğrayıp alışveriş yapmak ve gelir gelmez mutfağa girmek benim için çok büyük zevklerdendi. Şimdi ise eşim okuldan gelince ancak hazırlayabiliyorum. İnşallah en kısa zamanda eski performansına döneceğim.


Fazla kilolar; Doğum yapmanın akabinde kendimi fit hissediyordum. Tabi "dev anasının çorba kasesiyle" içtiğim; komposto, cacık, çorba yediğim; tahin helvaları, bulgur pilavları ve sayamadığım bir sürü leziz bir o kadar da kalorili yiyecekler sayesinde hamilelik kiloma geri döndüm..Yani hem süt oldu hem de löp löp yağ oldu L


Gaz Sancısı; Ağlama krizleriyle kendini gösteren, belli zaman ve mekanı olmayan, bir sürü ilacı olan fakat bizim bebekte işe yaramayan fizyolojik rahatsızlık. Kırkı çıktıktan sonra geçer dense de 4. Ayında olan kızımda hala baş göstermektedir. Bebeğin ayağını sıcak tutmak, annenin kendini soğuktan koruması ve muskat adı verilen acayip ceviz gibi bir gıdadan çay kaşığıyla minikçe bebeğe vermek bir nebze olsun bu illetten kurtulmamıza yaradı. Ayrıca gazın çıkardığı ses dünyanın en rahatlatıcı, en anlamlı sesidir. Çoğu zaman o sesi duymak için kulak kabartırız. Aman çıkınca duyayım diye J


Aklıma gelince daha da yazarım inşallah şimdilik bu kadar..Merak eden, not bırakan, herkese teşekkürler..Allah her kadına anne olmayı nasip etsin. Çok güzel bir duyguymuş..

4 yorum:

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

caanim benim allah bebegini bagislasin ,ne guzel bi duygudur
anne olan anlar deniliyor gercektende
insallah allahim o guzel duyguyu banada tattirmayi nasip eder
senelerdir bekledigimiz bisey bu
allahim korusun onu, saglikli bi sekilde buyutun insallah
sevgilerimle cici annemize :)

anneanneninemekleri dedi ki...

Allah uzun ömür versin analı babalı büyüsün inşallah.

Hansa dedi ki...

şekerim allah senihayı güzel günlere büyütsün tabii süt kardeşini ve süt ablasınıda...
minik kelebek anne babasına sütannesine sütbabasına ülkesine hayırlı evlat olsun buluşlar yapsın tarihe geçsin tübitaktan derece alsın adı uluslararası akademik yerlerde anılsın eee daha ne diyim.....

Tatlı Mutfağım dedi ki...

Merhaba Safiye:)


Demek sende anne oldun... Rabbim seni evladına layık bir anne yavrunuda sana layık bir evlat Efendisine (SAV) layık bir ümmet, Rabbisine layık bir kul ve dahi ileride arkadaşlarınada hakiki dost eylesin...

Bahtı açık olsun, Efendimizin çoğunluğunuzla iftihar edeceğim dediği günde iftiharla övülen bir aile olmanızı temenni ederim.

Allah sonuna kadar emanetine sahip çıkmayı nasip etsin. öpüyorum güzel anne, güzel öğretmen, maharetli hanım ;)