1 Aralık 2010 Çarşamba

Çaydan Dönme Kahvaltı Sofrası



Eşimin okulundan öğretmen arkadaşlar uzun zamandır bebeğimi görmeye gelecekleri söylüyorlardı. Bugüne kısmetmiş.. Ben aslında çaya bekliyor gibi hazırlık yapmıştım,11 gibi geliriz dediklerinde ise olayı hemen kahvaltıya çevirdim :) İkram olarak planladıklarımın hemen hemen hepsini yapabilmiş olmamım mutluluğunu yaşıyorum. Neler yaptım :Hansacığımın tarifyle;
Beşemel soslu tavuklu börek

Fırında kaşarlı patates

Kabak ve havuç kavurması

Fındıklı kurabiye

Kadayıflı muhallebi

Önceden yapıp buzluğa attığım z.yağlı kuru patlıcan dolması

Fıdıklı kurabiye buradaki gibi ama tarçın eklemedim.

Süzme yoğurt eşliğinde kabak-havuç kardeşliği..Burada ise sadece kabaklısı var.Havuçla karıştırdığınız zaman da güzel oluyor.Mutlaka süzme yoğurtla :)
Beşemel soslu tavuklu börek Hansacığım detaylı anlatmış. Ben eğer bu böreği bir daha yaparsam yufkaları tek kat koymayı düşünüyorum. Biraz kalın geldi bana.
Gelelim Kadayıflı Muhallebiye
Bir çok yerde tarifini görmüşsünüz yemişsiniz hatta bizzat kendiniz de yapmışsınızdır. Ben böyle seviyorum. Eğer denemek isterseniz işte buyrun..
Üzeri için
250 gr taze kadayıf
ceviz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için
1 litre süt
1 nescafe fincanı un
1 nescafe fincaı nişasta
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket krema
Hazırlanışı:
Öncelikle kafayıfı buzluğa atın.Çabuk kırlıması için. 1 gece kalsın.Daha sonra Üzerini hazırlamak için tencereye kadayıfı, tereyağı, alın.Kavurun, şekeri cevizi ekleyin.
Muhallebisi için, un nişasta ve şekerle muhallebi pişirin. Biraz soğuyunca yarım paket krema ekleyip biraz mikserle çırpın. Borcama önce muhallebiyi üzerine de kadayıfı yayın..
Kadayıflar çok beklerse yumuşuyor diyorlar ben o yüzen eğer ertesi güne yapıyorsam kadayıfları kavurup hava alamyan bir kapta muhafaza ediyorum. Daha sonra muhallebiyle buluşturuyorum.





4 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

ohh sefanız olsun herşey harika
ellerinize sağlık

Serap dedi ki...

Hepsi çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

ayseyaman dedi ki...

en sevdigim sey, hazir kurulu sofraya oturmak, baska baska ellerden cesit cesit yemekler yemek...en cokta cayli sofralari seviyorum...sizlerinde ellerine saglik hersey nefis gorunuyor...bebeginiz hayirli olsun...sevgiler

bırtutamkekik dedi ki...

merhabalarr:)
hadi ama atın bu rehaveti üzerinizden:)
bekliyorum güzel paylaşımlarını canım..
çok ta güzel gidiyormuş sayfan aslında.
bende beklerim sayfama.sevgilerimle..
hadiii...
pess etmekk yokk:))