11 Temmuz 2008 Cuma
Ev Baklavası
Geçtiğimiz hafta sevgili eşim izne geldi.Onun şerefine hazırlanan lezzetli yiyeceklerden, kıdem olarak su böreğinden hemen sonra gelen “ev baklavasıyla” başıyorum…Valla çok enfes oldu..Açması biraz zahmetli, hamura kibar davranmak gerekiyor ama baklava bu, nişasta yardımıyla yırtık pırtık da olsa açtık :) Anneme şöyle bir itirafta bulundum; “Hamur işlerinden açması en zor olan baklavaymış!” :))
Gelelim tarife
Hamur malzemeleri:
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 çimdik tuz
Aldığı kadar un
İçi için
İsteğiniz kadar ceviz içi
Üzerine dökmek için
1 su bardağı sıvı yağ+ 3 yemek kaşığı tereyağ
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Açmak için
Un ve nişasta
Hazırlanışı
Yumurtayı tuzla hafif çırparak suyu ve yağı ilave edin. Daha sonra azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur oluşturun..Bu ölçüyle 19 tane yufka çıktı.Yufkaları açıp 3 tanesini üst üste kırıştırıp-resimdeki gibi-arasına ceviz dökün.Daha sonra rulo haline getirerek iki parmak kalınlığında dilimleyin yavaşça tepsiye dizin. Fırına vermeden önce sıcak yağı üzerine kaşık kaşık dökün.Ama yağ fazla kızgın olmasın diyor annem çünkü yağı çok kızdırınca ağır kokarmış bakalva.Kızardıktan sonra da baklava ve şerbet ılık haldeyken üzerine şerbeti dökün.Afiyet olsun…
(Baklavanın en önemli püf noktası hamuru hazırladıktan sonra 1 saat dinlendirmekmiş.Biz bunu bildiğimiz halde acele ettik o yüzden çok iyi açılmadı ama sonlara doğru hamur iyice dinlenince gayet güzel açıldı)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Zahmetli olmasi kadar da hamur isinde en lezzetlisi baklavadir bence:)Eline koluna saglik nefis görünüyor canim.Sizlere afiyet bal seker olsun.
sevgilerimle,serap.
Kuzisim yaaa sen neler dokturuyon oyle masallah yaaa gercekten cok zor dur baklava acmak ben hic cesaret edemiyorum:)cok guzel gorunuyor teyzeminde seninde ellerinize saglik
selam ve sevgiler
ev baklvası hem de tek tek açılmış..şahane yani ne diyeyim..ellerinize sağlık.slmlar.
çok güzeldi....Safiyeden tarifler.Benden lezzet onayı.Harikaydı -ki annem yaptı olmazmı-Elinize sağlık.....
Ellerinize sağlık nefis görünüyor baklava.
Annem de biz gittiğimizde yapar sürekli ve bayılarak yeriz:)))
sevgiler...
Yorum Gönder