24 Temmuz 2008 Perşembe
Kol Böreği
Sıcaklardan bunalan annemle ben birkaç günden beri balkonda ve bahçede vakit geçirdik. Dün de halama gittik, ablam ve ablamın kayınvalidesiyle birlikte.Halam da çok güzel ikramlar hazırlamıştı daha sonradan misafir sayısı artınca biz de ikramlara ekleme yaptık.Betül ablam geçen gün yabancı misafirlerin nikah töreni için yaptığı kol böreklerinden yaptı.O akşam o böreklerden yiyenler insanlardan “aa bu gerçekten yufka böreği mi?” soruları yükseldi.Bugün de farklı bir olay yaşanmadı. Börek gerçekten çok enfes oldu.Ben de hemen size püf noktasını söyleyeyim: zeytinyağı…
Gelelim Tarife
İstediğiniz kadar yufka
Yeteri kadar peynir
Zeytinyağı
Üzeri için
Çörekotu
2 yumurta
3 kaşık yoğurt
Yufkaları ortadan ikiye bölün ve her bir parçayı fırça ile yağlayın.Yufkanın geniş tarafına peynir koyun ve yuvarlak tarafa doğru rulo yapın. Yuvarlak bir tepsiye yuvarlayın.Bu işlemi bütün yufkalar için sırasıyla tekrarlayın.Daha sonra üzerine 2 yumurta ve 2 kaşık yoğurdu çırparak bir sos hazırlayın.Sosu böreğin üzerine sürün.Çörekotu susam vs ile süsleyin.180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin..Ayrıca resimdeki tabağı çok beğeniyorum.Çok zevkli bir seçim bence..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
çok güzel börekti yine güzel görünüyor ellerine sağlık betül abla.paylaşımın için sağol safiş...
canimcigim,ellerine saglik.Börek
de servis tabagi da nefis gözüküyor.Güzel günler diliyorum,sevgiyle ve dostca kal...
börek güzel görünüyor,bend yapıyorum bunu ama ayçiçek yağıyla,senin o sevdıgin tabak annemin yemek takımının modeli yanlız annemınkı yuvarlak,10 yıllık falan bı takım ama hala cok kıbar ve sade
Safiyecigim,nefis görünüyor gercekten:)ablanin eline saglik.Hazir yufka aldigimda deneyecegim ins.
sevgilerimle,serap.
Yorum Gönder