13 Ağustos 2008 Çarşamba
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Geçenlerde övünmek gibi olmasın ama harika bir zeytinyağlı taze fasulye yaptım.Ev ahalisi çok beğendi.Gelecek günlerde tekrarını istediklerini belirttiler…
Malzemeler
1 kg taze fasulye(temizlenmiş parmak boyunda doğranmış)
6 tane domates ( soyulmuş küp küp doğranmış)
1 tane kırmızı biber ( doğranmış)
3 tane yeşil biber ( doğranmış)
Bir çay bardağı zeytin yağı
3 tane kuru soğan
bir yemek kaşığı (silme) biber salçası
Tuz
Hazırlanışı:
Bu yemekte baş rolü düdüklü tencere oynayacak.Öncelikle temizlenmiş ve doğranmış fasulyeleri geniş bir kaba alın.Üzerine kaynamış suyu ilave edin.Bir kaç dakika sonra süzün.Tencereye sırasıyla soğanları, biberleri, fasulyeyi, domatesleri, salçayı (birazcık suyla sulandırarak),zeytinyağını ve tuzunu ilave edin.Su ilave etmenize gerek yok.Çünkü domatesler yeterli oluyor.Ben hiç su koymadım.Düdüklü tencereden yoğun bir şeklide ses gelince saate bakın 20 dk sonra ocağın altını kapatın…Sevgiler afiyet olsun….
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
taze fasulyeye bayilirim cok severim coook, benim icin taze fasülye tam bir yazyemegi cok lezzetli olmus ellerine saglik canim benim
nm günaydın bu sıcakta en guzel giden yemek demi :=)) ellerine saglık harika gözüküyor balım
Safiye Hocam öncelikle okulumuza hoşgeldin. Gece gece ayağımda kızımın uykuya dalmasını beklerken yemeklerine bakayım dedim. En kısa zamanda sana çaya gelmek istedim nedense? Ellerine sağlık.
Bakalım tanıyacak mısın yeni iş arkadaşını. Okulda görüşmek üzere. Sevgiler...
selamlar safiye hanım..
öncelikle sayfanızı çok beğeniyorum.Tarifleriniz, her şeyden önce anlatımlarınız çok samimi.Tebrik ediyorum.Ben emekli bi öğretmenim aynı zamanda meslektaşız.Emeğinize sağlık..
Sevgiler..
Neslihan..
Neslihan hanım
övgü dolu sözlerinizden dolayı çok teşekkür ederim..İYi günler.
RAMAZAN ÖZEL;
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-5 SÜTLÜ TATLILAR
http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır
etkinliğimizin yeni sahibesi www.sevca.blogcu.com olarak 01/9/2008 ile 01/10/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:sütlü tatlılar
anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:muhallebili kadayıf
yöre adı:istanbul
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim: kadininmutfagi@hotmail.com yada www.kadininmutfagi.blogcu.com. Veya sevca@live.nl yada www.sevca.blogcu.com adresine ulastirabilirsiniz.
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır.
Yorum Gönder