17 Mayıs 2008 Cumartesi

Hurma Tatlısı ( Erzurum Yöresi)



Selamlar efendim! Herkese hayırlı güzel bir pazar diliyorum..Annemle dün çok yoğun bir gün geçirdim.Bu güzel mamaları da ancak bu sabah ekleyebiliyorum.Bugünümüz yine dolu.Çamlıca'da oturan ablama gideceğiz.Mangal partisi var da :)
Akif abim (eniştem) hafta içi artık şehir dışında çalışıyor.Hafta sonu da İstanbul’a evine geliyor.E haliyle özlüyoruz biz de.Geçenlerde annemle konuşurken cumartesi günü kahvaltıya davet edelim demiştik.Annemin çok güzel yaptığı bi hamurzartması vardır.Adı çok ilginç: Hurma Tatlısı
Nedense adına tatlı demişler.Tamam şekil itibariyle hurma çekirdeğine benziyor ama tatlıyla ne alakası var bilmiyorum!

Neyse geçelim tarife

Malzemeler

1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı ermiş tereyağ
2 çay bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı)

zartmak için

2 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Kabartma tozu ve un hariç tüm malzemeyi karıştırın.Ardından unu eleyerek karışımın üzerine azar azar ilave edin.Unun üzerine de kabartma tozunu dökün.Yumuşak bir hamur yapın.Yarım saat dinlenirse daha iyi kabarırımış..Daha sonra hamurun tamamını rulo şekline getirin birer parmak genişliğinde kesin ve her parçaya aşağıdaki gibi şekil verin mümkünse kalburum üstünde ardındankızartın. Kahvaltıda enfes oluoyr.Özellikle hafta sonu kahvatılarının vazgeçilemezidir bizim ailede..İkiz yiğenlerim çok sever.




3 yorum:

yildiz dedi ki...

Sevgili Safiye,öncelikle hosgeldin diyorum.Seni arkadas listeme aldim,karsilikli olursa memnun olurum.
Hurma tatlisi da cok hos gözüküyor,annecigim yapardi.Cocuklugumda kalan bir lezzet,ellerine saglik.Iyi pazarlar diliyorum...

Hansa dedi ki...

Aaah annecim,banada kaldımı hurma tatlından ne çok özledim beyaz peynir ve çay eşliğinde karnımı doyurmayı hurma tatlısıyla.Eh safiye sende eşin askerden gelene kadar böyle imrendir bizi annemin elinden çıkan lezzetlerle...:)öpüyorum.

Tuğba dedi ki...

Yanında peynir,maydanoz,hımmmm nefis canım harika!
Ellerinize sağlık..