7 Ağustos 2008 Perşembe
Kadayıf Dolması ( Erzurum yöresi)
Selamlar sevgiler sevgili arkadaşlarım sevgili akrabalarım….
Uzun zaman oldu yazmayalı yeni tarif eklemeyeli.Size minik bir malumat vereyim.30 Temmuz itibariyle okulum açıldı.Yanı bir haftadan beri okula gidiyorum.Tabi eski okuluma değil.Okul değiştirdim.Tatilde her ana Allah’ım beni iyi insanlarla anlaşabileceğim insanlarla karşılaştır diye dualar ediyordum.Arkadaşlarla tanıştık.Çok şükür hepsi çok cici insanlar.Kaldı bi öğrencilerim velilerim.Onların hayırlı ve anlaşabileceğim türden olmaları çok daha önemli.Şimdilerde dualarımda bu konu da var…
Bugünlerde hem okula gidiyorum toplantı seminer vs. hallediyorum hem de gezme gezme geziyorum.Erzurum’dan gelen halamların şerefine gezmeler düzenleniyor..Ben gidilecek yere okuldan sonra yetiştiğimde annemler de az evvel geldik diyorlar..böylece bir şey kaçırmış olmuyorum :) Yani hem okul hem gezme!
Tabi çok enfes ikramlar yakalıyorum.Bugün de halamın gelini sevgili arkadaşım Güler’e gittik.Güler’in 9 aylık bir oğlu, 2 yaşında da bir kızı var.Maşallah ikisi de çok tatlı.Gelinimiz de bu iki ufaklığa rağmen gayet güzel ikramlar hazırlamıştı..Ellerine sağlık Güler!İşte menümüz...
Ayran Çorbası
Su böreği
Tavuk but
Pilav
2 çeşit salata
Kadayıf dolması ve Rulo pasta
Ee insan Erzurum kızı ve Erzurum gelini olunca marifetleri de saymakla bitmez.Sevgili Güler’e çok teşekkür ediyorum..
Ve o enfes kadayıfın tarifiyle veda ediyorum..
Malzemeler
1 kg kadayıf
500 gr çekilmiş ceviz içi ( çok ince çekmeyin)
10 kadayıf için 2 yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti için
Hangi kapla ölçerseniz ölçün ölçü şu:
1 şeker
1.5 su
25 dk kaynatın.Kaynadıktan sonra içine yarım limonu sıkın.
• Kadayıfı el kadar, çok ince ya da çok kalın olmamak şartıyla açın içine ceviz içi koyun.
• Dolma sarar gibi yavaşça sarın fakat çok sıkı olmamasına ve cevizinin dökülecek kadar gevşek olmamasına dikkat edin.
• Sarılan kadayıfları yumurtaya sarma yönüne göre çevirerek ( açılmasın diye) bulayın.Kızgın yağda arkalı ünlü kızartın.
• Kızaran kadayıfların üzerine şerbeti gezdirin.
• Kadayıfın sıcak şerbetin soğuk olmasına özen gösterin..Bu bir püf noktasıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
13 yorum:
Mrb arkadaşım çok güzel bir blog olmuş başarılarının devamını dilerim..
Benim siteme de beklerim www.anindayorum.com
Hoşçakal...
Canım okulunun açılmasına ,tatilinin erken bitmesi adına üzüldüm.Ama okul sonrası gezmelerini de kıskandım doğrusu:)
Ne güzel resimdeki kadayıf dolmaları,ağzımın suyu aktı inan:))
Ellerinize sağlık,ailenin büyümesine de sevindim,yani halanların taşınmasına.
sevgiler..
Enfes görünüyor bu kadayıflar.Yiyenlere afiyet olsun.Güler eline sağlık....Bundan değil ama pazar günü annemin yaptığından gün içerisinde bol bol yedim.4 taneden sonra saymadım.Babam bi mahzuru yok diyince abartmış olabilirim...
Cok nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim. Sevgiler.
merhaba arkadaşım, hansa arkadaşın blogundan geliyorum, nerede bir Erzurum adı geçse mutlaka beni oraya sürüklüyor.Bende Erzurumluyum ve şuan henüz memleketimde yaşıyorum (2-3 aya kadar ayrılacağım). Kadayıf dolması bildiğin gibi bizim memleketimizin olmazsa olmazıdır, tabi ayran çorbası ile kıymayıda unutmamak lazım :))) Allah hepimize hayırlı ramazanlar geçirmeyi nasip etsin...
Sevgiler
Hemşehrin Nagehan
Şerbet ocak üzerinde 25 dakika kaynatılacak sözü yazım hatası değilmi, gerçekmi. Acil açıklamanı beklerim. Bana göre çook fazla bir süre gibi geliyor. Maazallah, şeker su yetiştiremeyiz,şıraya.
gülay anneme sordum 25 dk da şerbet daha kıvamlı oluyormuş. yani normal tatlıların şerbeti gibi değil bu.Daha kıvamlı olacak..
safiye, dolmalarım iftar soframın ve benim yüzümü güldürdü. Binlerce teşekkürler, canım
gülaycım dolmalarının güzel olmasına çok sevindim.Afiyet olsun..
Sevgili öğretmenim, tarifi size ait olan "Kadayıf Dolması"nı Gülayların iftar sofrasında dün tattım ve beğendim. Hem kendi ilgimden, hem de sevgili Gülay'ın ısrarı ile blogunuzu ziyarete geldim ve dönüyorum. Tarifiniz için teşekkürler..
gülayın sofrasında kadayıf dolmasını yiyen arkadasım,(klasık tatlar)Begendiğinize çok sevindim..Teşekkür ediyorum her zaman beklerim..bu arada senin bloguna yorum yazamadım :(
merhaba bir Erzurum'lu olarak sana katılıyorum.kadayıflarda güzel görünüyor,hemşerim güler'in ellerine sağlık,sevgiler...
aaa erzurumlumusunuz benimde ikinci memleketim sayılır erzurumda görev yaptım heryerini karış karış dolaştım...kadayıf dolmayı muaammer ustadan yedim..ellerinize sağlık
Yorum Gönder